Ludina terrassen

In 2012 is het vlonder-terras gerealiseerd. Met 85 zitplaatsen is dit terras een ware hit in de Groninger binnenstad. Door de ligging aan de Diepenring, de groene strook en een uitgifte-punt/bar op woonboot Rikste is dit terras een absolute toevoeging voor stadjers, dagrecreanten en/of toeristen. Sinds oktober 2013 is ons bedrijf in het bezit van woonboot de Ludina. Dit is een Groningse tjalk gebouwd in 1908 te Foxhol en een zusterschip van de Rikste (1910) welke naast elkaar liggen. Binnen in het schip de Ludina is amper wat veranderd, echter bovenop het dek is nu een schitterend terras. Vanaf maart t/m oktober kunt u heerlijk in de zon uitgebreid lunchen, dineren en/of gezellig borrelen met verrukkelijke hapjes.

Bierproeverij met Groningse bieren

De ontstaansgeschiedenis, de productiewijze, het verschil tussen pils en bier, de oorzaak van kleurverschillen en vele andere leuke verhalen en weetjes maken van een bierproeverij een schitterende activiteit!

Wij willen jullie met de bierproeverij graag kennis laten maken met zeven zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren. Bij deze zeven zeer diverse speciaalbieren, zullen de verschillende smaakpatronen duidelijk te onderscheiden zijn. Jullie gaan zelf achterhalen welk biertje je proeft en wat de bijbehorende alcoholpercentages en smaakkenmerken zijn. Uiteindelijk wordt één van de deelnemers verkozen tot fijnproever en daarmee tevens winnaar van de dag! De bieren die onder andere geproefd zullen worden zijn: blond, dubbel, trappisten, abdijbieren, weizenbier en- of ale bieren. Tijdens de proeverij zullen jullie een aantal Groningse speciaalbieren van de tap en op fles proeven. Tevens zal onze medewerker jullie informatie geven over de geschiedenis en het productieproces van deze bieren.

Euroteken   25,00 p.p. incl. btw.

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   1,5 uur

tip  – Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,50 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

– Jullie krijgen 7 proefglazen met speciale bieren

– Voor € 5 kan er een herinneringsglas + flesje uitgereikt worden

Brouwworkshop

Eén van de brouwers van de Rockin’ Ludina Brewery zal tijdens deze workshop het bierbrouwproces uitleggen van A-Z. Jullie zullen de benodigde taken uitvoeren die nodig zijn om een bier te brouwen. Er wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden en over de achterliggende gedachte van de bewerkingen en de invloeden op het bier. Het proces wordt stap voor stap aan jullie uitgelegd. Na afloop van de workshop krijg je na een aantal weken je eigen gebrouwen bier opgestuurd. Het etiket kan natuurlijk aangepast worden met een logo van jullie bedrijf. Er is een keuze uit ongeveer 60 33cl flesjes of 25 75cl flessen (afhankelijk van het rendement van het brouwsel). Jullie kunnen in principe alle ingrediënten meenemen die jullie in het bier willen doen. Wij zorgen voor de basis en jullie geven er zelf een eigen karakter aan, denk daarbij aan koriander, pepers, chocola of citrusvruchten.

Euroteken   Op aanvraag

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   Minimaal  6 uur

tip   Aangezien het brouwen van het bier een aantal wachturen in beslag neemt is deze workshop goed te combineren met andere activiteiten. Graag bespreken we uw wensen.

Bier en Spijs

Bier heeft veel meer smaakvariaties dan wijn en kan smaken bevatten die vaak bij wijn ontbreken. De brouwer kan tijdens het brouwproces vruchten, specerijen en kruiden toevoegen. Dit maakt bier veelzijdiger dan wijn. Dit zorgt ervoor dat bier niet alleen breder inzetbaar is als begeleidende drank maar ook maakt het bier in meer gevallen geschikt om mee te koken. Klassieke combinaties qua koken zijn natuurlijk een uiensoep van een dubbel en stoofschotel met bockbier. Bekende combinaties van bier en spijs zijn bijvoorbeeld oesters met een stout, een IPA als begeleider bij pittig eten zoals chinees, witbier bij vis. Maar er zijn veel meer combinaties mogelijk. Verrassend of klassiek maar altijd ondersteunend aan het gerecht. Zoals dat mooi heet een ‘pairing’.

Verkrijgbaarheid:

De bieren van Rockin Ludina zijn o.a. verkrijgbaar bij:

 • Tal van bier-evenementen als Pint-festivals, Bierfestival Groningen, Foodhallen Groningen.
 • Ludina terrassen
 • De Toeter (whisk(e)y en Speciaalbier cafe
 • Mitra Slijterij Overwinningsplein
 • Mitra Slijterij Meeuwerderweg
 • Mitra Slijterij Hoogezand
 • Mitra Slijterij Haren
 • Mitra Slijterij Vismarkt
 • Mitra Slijterij Beren
 • Van Erp Dranken
 • Opgenomen in Noordelijk bierpakket verkocht bij de Makro Groningen

Whisk(e)y - en Speciaal bier De Toeter

Ludina terrassen

Makro Groningen

Mitra Slijterij Hoogezand

Mitra Slijterij Beren

Mitra Slijterij Overwinningsplein

Mitra Slijterij Meeuwerderweg

Mitra Slijterij Vismarkt

Van Erp Dranken

Mitra Slijterij Haren

Deze website is bedoeld voor 18 jaar en ouder

Graag uw leeftijd invullen

- -